En breu
Internacional 17/01/2013

Dos morts en l'accident d'un helicòpter a Londres

1 min
Dos morts en l'accident d'un helicòpter a Londres

Xoc espectacular en hora punta

Un helicòpter es va estavellar ahir al centre de Londres quan va xocar contra la grua d'un dels edificis en construcció més alts de la ciutat. L'aparell, d'ús comercial, va explotar en la col·lisió i va caure a terra com una gran bola de foc en plena hora punta del matí. "Va ser com en una pel·lícula de guerra", relatava un dels testimonis als mitjans de comunicació.

L'accident va fer dos morts i tretze ferits. El comandant de la policia metropolitana de Londres, Neil Basu, va declarar a la cadena BBC que havia estat "un miracle" que un xoc tan espectacular no hagués fet més víctimes en una zona tan concorreguda a primera hora del dia. Van haver-hi d'intervenir sis camions de bombers i quatre unitats de rescat.

Un equip d'investigació ha de confirmar ara les causes de l'accident però, en principi, tot apunta a la mala visibilitat provocada per la boira. Segons un portaveu de l'heliport de Battersea, a la capital, el pilot de l'aparell havia demanat desviar el recorregut i aterrar per culpa del mal temps.

L'amenaça dels gratacels

El primer ministre, David Cameron, va assegurar que el nombre cada cop més elevat d'helicòpters que sobrevolen la ciutat i la proliferació de gratacels obligarà a revisar els protocols que permeten aquest tipus de vols sobre Londres. L'aparell va caure en ple centre, a menys d'un quilòmetre i mig del Parlament, de la seu dels serveis secrets britànics i de l'ambaixada dels Estats Units.

stats