Publicitat
Publicitat

Margallo confirma la mort d'un matrimoni de jubilats catalans a l'atac terrorista de Tunis

Eren de Barcelona i havien embarcat en un creuer pel Mediterrani que aquest dimecres havia fet escala a la capital tunisiana

El ministre d'Afers Exteriors espanyol, José Manuel García-Margallo, ha anunciat que a l'atac terrorista a Tunis ha mort un matrimoni de jubilats catalans.

La parella –Antoni Cirera Pérez i Dolores Sánchez Rami– era de Barcelona i havia embarcat en un creuer pel Mediterrani que aquest dimecres havia fet escala a la capital tunisiana.

En total, 90 turistes provinents de l'estat havien desembarcat aquest dimecres a Tunis i es trobaven a la ciutat en el moment de l'atemptat.

En una compareixença informativa a València, García-Margallo ha admès que encara hi ha certa confusió i que no es descarta que la xifra de morts o ferits pugui augmentar.

El govern català ha activat una cèl·lula de crisi després de l'acció i es posa a disposició de la família de les víctimes tot i que el procés de repatriació va exclusivament a càrrec del ministeri d'Afers Exteriors.

La reacció espanyola

De la seva banda, el ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha explicat que s'han desplaçat a Tunis policies especialitzats en la lluita antiterrorista per demanar informació sobre el terreny.

En declaracions als periodistes, el ministre ha comentat que encara es desconeix si l'atemptat té "caràcter jihadista".

En un comunicat, l'executiu de Mariano Rajoy expressa "l'horror i la indignació" per aquesta acció violenta que ha tingut lloc al Museu Nacional de Tunis i fa constar la "condemna en els termes més enèrgics" contra el "covard atemptat terrorista". Espera que els responsables d'aquest "crim odiós" responguin davant la justícia pel que han fet.

Exteriors també reitera la seva plena solidaritat a les autoritats tunisianes i el seu suport a "l'exemplar procés de transició a la democràcia" que està vivint el país.

La veu del poble