Publicitat
Publicitat

Erdogan bombardeja per primer cop posicions de l’EI a Síria

Turquia ha aprovat l’ús de les seves bases aèries a la coalició liderada pels Estats Units (EUA) que lluita contra l’Estat Islàmic (EI), segons va confirmar ahir el ministre d’Exteriors turc. Aquesta mesura comporta un canvi significatiu en la política d’Ankara després de l’atemptat suïcida d’aquesta setmana. La decisió arriba després que el govern turc hagués bombardejat per primer cop posicions de l’EI i els seus membres a Síria.

“S’ha aprovat desplegar avions tripulats i no tripulats, en les bases aèries del nostre país, a les forces aèries de diversos països de la coalició que lluiten contra l’Estat Islàmic, sempre que els Estats Units i nosaltres ho considerem oportú”, assenyalava el comunicat. Ankara confirma d’aquesta manera l’obertura de la base d’Incirlik, a prop de la frontera amb Síria.

L’acord es va aprovar després d’una conversa telefònica entre el president dels Estats Units, Barack Obama, i el seu homòleg tuc, Recep Tayyip Erdogan. Entre altres mesures, s’espera la cooperació entre les forces aèries per incrementar la seguretat de les persones que viuen en zones sota el control de l’EI, tot i que no es fa cap referència a la creació d’una zona d’exclusió aèria.