Publicitat
Publicitat

Els Estats Units maten un líder d'Al-Qaida en un bombardeig al Iemen

Nasser al Wuhayshi era un dels homes més propers a Bin Laden. L'organització rivalitza amb l'Estat Islàmic pel control del jihadisme

El líder d'Al-Qaida a la península Aràbiga (AQPA), el iemenita Nasser al Wuhayshi, un dels homes que havia estat més propers a Osama bin Laden, ha mort en un bombardeig nord-americà al Iemen, segons ha confirmat aquest dimarts l'organització terrorista. Es tracta d'un dels cops més importants contra el grup, que manté al país del golf d'Aden la seva base principal, mentre els seus rivals de l'Estat Islàmic avancen a Síria i l'Iraq.

Segons l'agència Reuters, el bombardeig no va ser a mans de l'exèrcit nord-americà i cal confirmar si es tracta d'un dels atacs del programa de 'drones' –avions no tripulats– que pertany a la CIA.

Wuhayshi va néixer al sud del Iemen i es va unir a les files d'Al-Qaida el 1998, quan va viatjar a l'Afganistan. El 2001, després de la invasió nord-americana de l'Afganistan en resposta als atemptats de l'11 de setembre, va ser escollit secretari personal de Bin Laden. Es va convertir en líder d'AQPA el 2009, després de fugir d'una presó al Iemen.

Després de diversos atemptats al Iemen, que van deixar centenars de morts, AQPA va reivindicar al gener l'atac contra la revista satírica francesa 'Charlie Hebdo'.

En un comunicat emès aquest dimarts a les xarxes socials, Al-Qaida a la península Aràbiga explica que Qassim al-Raymi el substituirà com a cap militar.