Publicitat
Publicitat

Els Estats Units gasten més de 9 milions de dòlars al dia per combatre l'Estat Islàmic

L'exèrcit nord-americà ha destinat 270 mil milions de dòlars en bombardeigs contra l'EI des de l'inici de l'ofensiva el passat mes d'Agost

Els Estats Units gasten cada dia més de 9 milions de dòlars en la lluita per combatre l'Estat Islàmic. El primer informe publicat pel Pentàgon, que desglossa les despeses militars, revela que dos terços del pressupost de defensa s'ha destinat als bombardejos de les Forces Aèries.

Aquest informe arriba després que el Congrés decidís rebutjar la prohibició d'ampliar els fons destinats a l'exèrcit i la Cambra de Representats aprovés un projecte de llei per ampliar el sostre de la despesa militar fins els 579 mil milions de dòlars. La Cambra ha rebutjat també una esmena que pretenia aturar que es destinessin més diners a la guerra contra l'EI.

Aquesta setmana la Casa Blanca ha anunciat que es s'enviaran 450 observadors a territori iraquià que s'afegiran als 3.500 efectius militars que ja hi ha. No obstant això, ha defensat que no hi ha tropes de combat a Iraq i que aquests efectius serveixen per entrenar les tropes locals per lluitar contra l'Estat Islàmic.     

El General Martin Dempsey, cap de l'Estat Major de l'exèrcit nord-americà, no ha descartat la creació d'una xarxa de centres de formació militar per a tropes al nord de l'Iraq. Ha afegit també que les operacions contra l'EI es podrien estendre indefinidament.