Publicitat
Publicitat

El govern colombià i les FARC buscaran conjuntament els desapareguts del conflicte armat

L'anunci s'ha produït per sorpresa aquesta matinada des de l'Havana, on les dues parts negocien la signatura d'un acord de pau. Es calcula que durant els més de 50 anys de guerra han desaparegut més de 25.000 persones

Els negociadors de pau del govern colombià i la guerrilla de les FARC han anunciat aquesta matinada un acord per buscar conjuntament les més de 25.000 persones que, segons diverses fonts, han desaparegut durant els més de 50 anys de conflicte armat.  Les "mesures humanitàries de recerca" que s'han anunciat per sorpresa comptaran amb el suport del Comitè Internacional de la Creu Roja. El govern i les FARC es "comprometen" a lliurar al Comitè la informació de què disposen sobre el parador dels desapareguts.

L'acord també inclou la creació d' "una unitat especial d'alt nivell amb caràcter transitori" i humanitari que coordinarà les tasques de recerca.

L'objectiu de les "mesures humanitàries" és "alleujar el patiment de les famílies de les persones que han sigut donades per per desaparegudes i contribuir a satisfer els seus drets". Així mateix, les mesures es posaran en funcionament "abans de la signatura de l'acord final", que està prevista que sigui abans del 23 de març.