Publicitat
Publicitat

L'FMI alerta que el deute de Grècia és "insostenible": necessita 50.000 M€ i una quitança sobre el deute

Avisa que la situació del país s'està deteriorant molt ràpidament i proposa que no comenci a tornar els diners fins d'aquí a vint anys

El Fons Monetari Internacional ha fet públic aquest dijous un informe que promet tenir una gran transcendència en la campanya del referèndum que se celebrarà a Grècia diumenge.

Segons explica l'FMI al document, Grècia necessitarà 50.000 milions d'euros addicionals durant els propers tres anys, 36.000 milions més del que estaven disposats a prestar fins ara els socis europeus. A més, considera que molt probablement caldrà realitzar una quitança sobre el 30% del deute per poder-lo rebaixar fins al 117% del PIB, un nivell considerat sostenible quan es va negociar el segon rescat de Grècia, l'any 2012.

El Fons alerta que el deute de Grècia és, a dia d'avui, "insostenible" i afirma que la situació ha empitjorat des de l'arribada d'Alexis Tsipras al càrrec de primer ministre, ja que, segons l'organisme, s'han relaxat els objectius fiscals i s'ha alentit l'aplicació de reformes estructurals.

L'organisme que dirigeix Christine Lagarde proposa que Grècia  no comenci a tornar el deute fins d'aquí vint anys i que, un cop passada aquesta moratòria, comenci a tornar els diners de forma esglaonada entre el 2035 i el 2055.

Segons l'FMI, la situació de Grècia s'està deteriorant molt ràpidament, especialment des d'aquesta setmana, a causa del tancament dels bancs i l'establiment d'un 'corralito', que té el país a un pas del col·lapse.

Etiquetes