Publicitat
Publicitat

Felipe González aterra a Caracas per incorporar-se a la defensa de dos opositors

El govern de Veneçuela permet l'entrada de l'expresident espanyol però promou una campanya per convidar-lo a marxar del país

L'expresident del Govern espanyol Felipe González ha arribat aquest diumenge a Caracas sense problemes malgrat que el Parlament d'aquest país sud-americà el va declarar 'persona non grata' després de la decisió d'incorporar-se a la defensa dels opositors veneçolans presos.

Enmig d'una gran expectació i desenes de mitjans de comunicació esperant-lo, González, ha estat rebut per la dona de l'alcalde metropolità de Caracas, Antonio Ledezma, Mitzy Capriles; la mare de Leopoldo López, Antonieta Mendoza, i l'ambaixador d'Espanya al país, Antonio Pérez Hernández.

L'exgovernant, en unes breus declaracions als periodistes a l'aeroport, ha assegurat que ha entrat al país sense inconvenients, i que ha rebut el tracte regular d'un visitant.

González, que ha decidit incorporar-se a la defensa de López i Ledezma, ha assegurat que fins al moment desconeix els detalls del programa de la seva visita, per la qual cosa no ha desvetllat la seva agenda.

Dos homes considerats "presos polítics"

López i Ledezma, considerats per l'oposició com a "presos polítics", estan empresonats, el primer per presumptes delictes vinculats a les protestes antigovernamentals del febrer de 2014, i el segon des del febrer de 2015 per suposada conspiració i associació per delinquir.

Consultat sobre si tenia intencions de reunir-se amb representants del Govern del president Nicolás Maduro, el polític espanyol ha dit que en principi no té previst "cap contacte" amb les autoritats del país.

El chavisme, per la seva banda, ha convocat els seus simpatitzants a reunir-se en punts emblemàtics de tots els municipis del país en rebuig a l'arribada del polític espanyol, i la televisió estatal promou l'ús de l'etiqueta "#felipefueradeaqui" a les xarxes socials.