Publicitat
Publicitat

Funeral solemne a França pel capellà assassinat en nom de l'Estat Islàmic

Unes 1.500 persones acomiaden el mossèn Jacques Hamel a la catedral de Rouen i centenars més ho fan des de l'exterior del temple

Una setmana després que dos 'soldats' de l' Estat Islàmic (EI) atemptessin contra una església a Normandia, la catedral de Rouen, al nord de França, ha albergat aquest dimarts un solemne funeral pel sacerdot degollat en l'atac.

Jacques Hamel, de 86 anys, va ser assassinat quan oficiava missa a la parròquia de Saint-Étienne-du-Rouvray, on els dos assaltants, de 19 anys, també van ferir de gravetat un feligrès octogenari abans de ser abatuts per la policia.

La cerimònia d'aquest dimarts, a la qual ha acudit el ministre de l'Interior francès, Bernard Cazeneuve, ha estat presidida per l'arquebisbe de Rouen, Dominique Lebrun, pel seu antecessor, Jean-Charles Décubes, i per l'arquebisbe de Marsella i president de la Conferència Episcopal Francesa, Georges Pontier.

El capellà que irradiava bondatUnes 1.500 persones a l'interior del temple i centenars a fora s'han acomiadat del sacerdot en un acte envoltat d' estrictes mesures de seguretat. L'enterrament del sacerdot, però, tindrà lloc en la intimitat familiar i en un lloc que no ha estat precisat.

El president de França, François Hollande, natural de Rouen, no ha assistit a la cerimònia, però va mantenir dilluns una reunió amb l'alcalde de Saint-Étienne-du-Rouvray, Hubert Wulfranc, en què aquest últim li va agrair el suport de les autoritats.

L'assassinat d'Hamel va ser el primer d'un sacerdot a França per part de terroristes, encara que en els últims anys s'han frustrat diversos plans d'atacs contra esglésies.