Publicitat
Publicitat

Germanwings i Lufthansa destinaran 7,8 milions a projectes d'educació per als orfes de la tragèdia

L'empresa que operava el vol estavellat als Alps ofereix 25.000 euros als familiars de les víctimes pel seu patiment

Germanwings i Lufthansa, que operaven el vol estavellat als Alps francesos al mes de març, han decidit "assumir a llarg termini" la responsabilitat de les conseqüències de la tragèdia del vol de Germanwings 4U9525. Així doncs, segons han anunciat aquest dimarts, els nens i adolescents que hi van perdre un o els dos progenitors rebran suport per a l'educació, per a la qual cosa les empreses dipositaran fins a 7,8 milions d'euros en un compte de dipòsit en garantia.

També s'establirà un fons d'ajuda per proporcionar suport individualitzat, durant un termini de tres anys, de projectes d'ajut a familiars. Cada any es disposarà de fins a dos milions d'euros del fons per als projectes, dels quals se'n prioritzaran els que estiguin relacionats amb les víctimes.

Alhora, Germanwings ha ofert 25.000 euros d'indemnització als familiars propers de les víctimes, com a compensació emocional. Uns diners que s'afegiran als 50.000 euros que la companyia ja ha pagat als familiars com a assistència financera immediata. 

Junt al suport financer, en els pròxims mesos s'erigiran monuments d'homenatge a quatre dels indrets afectats per la tragèdia. Tant a l'aeroport de Barcelona, com a la seu principal de Germanwings a Colònia es col·locaran plaques commemoratives. A Le Vernet, a prop del lloc de l'accident, s'ha previst erigir una Sala del silenci. Per honorar les víctimes d'Haltern ja s'ha plantat arbre a petició dels familiars.

La investigació sobre el sinistre segueix, tot i que les evidències trobades fins ara indiquen que el copilot Andreas Lubitz va bloquejar el capità fora de la cabina del vol 4U9525 entre Barcelona i Düsseldorf, va dirigir deliberadament l'avió cap a la muntanya i va matar així les 150 persones que hi anaven.