Publicitat
Publicitat

Grècia i els socis de l'euro acosten posicions, l'acord es fa esperar

"Tindrem un acord aquesta setmana", ha pronosticat amb optimisme el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker

Bona sintonia i un acord en perspectiva. Aquest és el resultat de la cimera monogràfica i d'urgència dels països de l'Eurozona amb la qüestió de de Grècia sobre la taula que aquest dilluns s'ha fet a Brussel·les.

Feia temps que els màxims líders europeus no desprenien tan d' optimisme quan es referien a les negociacions en marxa amb el govern grec com ho han fet després d'aquesta trobada.

"Estic convençut que tindrem un acord final aquesta setmana. Ho hem de fer ja que, a diferència del futbol, aquí no podem jugar pròrrogues", ha assegurat el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker.

"L'última proposta grega és seriosa i constructiva. És un pas endavant", han estat les reflexions del president del Consell Europeu, Donald Tusk.

Els líders polítics de l'Eurozona han convingut que la qüestió grega es tornarà a parlar en una trobada de ministres d'economia dimecres amb la idea de tancar un acord que estigui llest per la cimera de caps d'estat i de la UE que es farà dijous a Brussel·les.

"Queda feina per fer", ha coincidit a dir la cancellera alemanya, Angela Merkel, i el president francès, François Hollande, que han assenyalat tots dos que la proposta grega que des d'aquest dilluns està sobre la taula va en la bona direcció.

Etiquetes