Publicitat
Publicitat

Grècia demana temps a l'FMI per pagar el que deu aquest mes

L'organisme econòmic informa que Atenes li ha comunicat que no pagarà divendres i ajuntarà quatre pagaments a finals de mes

El govern de Grècia ha anunciat aquest dijous la seva intenció d'agrupar els quatre pagaments previstos al Fons Monetari Internacional (FMI) en un de sol que farà el 30 de juny, segons ha informat la institució financera internacional.

"Les autoritats gregues han informat avui al Fons que planegen agrupar els quatre pagaments del país en un de sol, previst per al 30 de juny", ha dit Gerry Rice, portaveu de l'organisme, en un breu comunicat.

Grècia ha d'abonar al Fons aquest mes 1.600 milions d'euros, dels quals el primer pagament, de 305 milions d'euros, tenia com a data límit divendres.

L'anunci ha resultat especialment sorprenent quan tot just unes hores abans, en una roda de premsa, la directora gerent del Fons, Christine Lagarde, s'havia mostrat "confiada" de rebre el pagament de 305 milions d'euros i havia descartat la possibilitat d'aquest pagament conjunt.

L'explicació de l'FMI

Rice ha explicat que "la decisió tenia com a intenció solucionar les dificultats administratives de realitzar múltiples pagaments en un curt període de temps".

Alhora, ha apuntat que els membres de l'FMI podien acollir-se a aquesta possibilitat des que una decisió del directori executiu ho ratifiqués a finals de la dècada dels 70.

No obstant això, no ha estat una mesura gaire comuna, ja que l'última vegada que un país va recórrer a això va ser Zàmbia a mitjans de la dècada dels 80.