Publicitat
Publicitat

Grècia presenta un nou pla de reformes als creditors internacionals

Tsipras es veu amb Merkel i Hollande dimecres a Brussel·les

Grècia ha presentant un nou pla de reformes als seus creditors internacionals, la UE i el Fons Monetari Internacional, el dia abans de la reunió del primer ministre Alexis Tsipras amb la cancellera alemanya Angela Merkel i el president francès, François Hollande. Tots tres s'han de trobar dimecres a Brussel·les en el marc de la cimera entre la UE i la CELAC, la comunitat d'Estats Llatinoamericans i Caribenys.

Els creditors s'han limitat a fer l'acús de rebut: diuen que "estan estudiant la llista de contra-propostes" d'Antenes, que respon a les crítiques de dilluns del president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, per no haver presentat encara una proposta a Brussel·les.  Segons el diari grec Kathimerini, Atenes ha acceptat esmenar la seva primera proposta de reforma de l'IVA augmentant encara més l'impost en que quedaria en tres trams, fins al 7% (llibres i turisme), 12% (aliments i medecines) i 23% (la resta). El govern grec també s'aproximaria a la postura dels creditors internacionals acceptant un superàvit primari (el que no té en compte el pagament del deute) proper a l'1%.

El temps s'acaba

Tsipras ha advertit aquest dimarts que si no s'arriba a un acord sobre el rescat de Grècia (que expira a finals de juny i deiaria Atenes sense cobertura financera per evitar la fallida) serà el principi de la fi de l'eurozona.