Publicitat
Publicitat

Juncker assegura que és "prematur" parlar d'un tercer rescat a Grècia

El president de la Comissió Europea contradiu el ministre d'Economia espanyol, que va afirmar que s'està negociant un nou paquet d'ajuda.

El president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, ha negat aquest dimecres que s'estigui preparant un tercer rescat per a Grècia. "Em sembla prematur parlar o especular sobre un tercer rescat", ha assegurat Juncker després de reunir-se a Brussel·les amb Angela Merkel, la cancellera alemanya. 

Merkel, de la seva banda, ha dit que ara els esforços se centren en aplicar el segon programa d'ajuda, que s'acaba de prorrogar fins al juny. "Ara estem treballant perquè el segon programa sigui un èxit", ha assegurat. La cancellera alemanya ha parlat també de la 'troica', tot i que s'havia acordat amb el govern grec evitar aquesta paraula quan es fes referència al rescat de Grècia. "La troica avaluarà les mesures", ha dit Angela Merken en referència al pla de reformes que ha presentat el govern d'Alexis Tsipras.

El ministre d'Economia espanyol, Luis de Guindos, va assegurar dilluns que Grècia necessitarà un tercer rescat, que ja s'està negociant, i que serà d'entre 30.000 i 50.000 milions d'euros. El govern grec, però, va descartar la setmana passada demanar un tercer rescat.