Publicitat
Publicitat

Gibraltar

Una nau de la Guàrdia Civil dispara la tensió militar a Gibraltar

Londres ha enviat una queixa formal a Madrid després que un vaixell espanyol "maniobrés de manera perillosa i provocadora" davant una maniobra militar de l'armada britànica

El Regne Unit ha enviat una queixa formal al govern espanyol aquest divendres després que un vaixell de la Guàrdia Civil hagi desafiat una operació militar britànica en aigües territorials de Gibraltar i hagi provocat un episodi molt tens.

El ministeri de Defensa britànic ha acusat la nau espanyola de "maniobrar de manera perillosa i provocadora" després de navegar massa a prop d'un esquadró de la marina reial que feia una operació rutinària dimecres al matí.

Segons explica el diari 'The Telegraph', l'esquadró britànic protegia un altre vaixell de la marina quan una nau de la Guàrdia Civil va creuar el cordó de seguretat. Tot seguit, mariners britànics armats de la nau 'Scimitar', que porta armes pesades muntades a la popa, van ordenar a la nau espanyola que abandonés la zona, però l'alerta va ser ignorada.

L'incident va desembocar en un petit xoc entre les dues naus que no va deixar cap ferit ni cap dany en els vaixells.

Un membre del ministeri de Defensa britànic va dir al 'The Gibraltar Chronicle' que la proximitat d'un vaixell de la Guàrdia Civil en una operació militar va crear una situació molt volàtil. "Ha estat un acte estúpid, totalment i absolutament perillós", va dir la font.