Publicitat
Publicitat

Guindos anuncia rebaixes fiscals "addicionals" per mantenir la pressió fiscal

El ministre d'Economia també avança que Espanya tornarà el tercer pagament pel rescat bancari al juliol

El ministre d'Economia, Luis de Guindos, ha indicat aquest dilluns que "hi ha marge" per aplicar rebaixes fiscals addicionals amb l'objectiu de mantenir la pressió fiscal, que anirà pujant a mida que millorin els ingressos i l'activitat bancària.

Durant la seva participació en els esmorzars informatius d'Europa Press, Guindos ha previst que es produirà un creixement natural de la pressió fiscal, i per això, el govern espanyol s'ha compromès a mantenir-la amb noves baixades d'impostos.

No obstant, el ministre va evitar concretar quins impostos es podrien abaixar i no ha comentat la possibilitat de rebaixar l'IVA, tal i com va insinuar Mariano Rajoy, durant un acte electoral.

Guindos ha anunciat aquest dilluns que Espanya tornarà el tercer pagament anticipat del rescat bancari el proper mes de juliol. El ministre ha destacat que ara s'obre "una finestra de possibilitat" amb el Mecanisme Europeu d'Estabilitat (Mede) que el govern preveu "aprofitar".

El ministre ha explicat que el Mede té un perfil de venciment que permet retornar part del rescat bancari. Guindos no ha concretat la xifra, però Espanya ja va tornar de forma anticipada 1.300 milions d'euros el 2014 i uns altres 1.500 milions al març. L'estat espanyol va rebre uns 41.300 milions d'euros de la Unió Europea el 2012 per sanejar el sector financer.

Guindos, també ha avisat aquest dilluns que és "imprescindible" l'acord sobre Grècia perquè, si no s'aconsegueix, el deute no serà sostenible i el país hel·lè no podrà fer front als seus pagaments.

Durant la seva participació en els esmorzars informatius d'Europa Press, Guindos ha recordat que en aquests moments s'està negociant la cinquena revisió del segon programa d'ajuda i s'està intentant tancar un acord.

Tal com es va dir al febrer, ha afegit, Grècia havia plantejar una llista "completa i àmplia" de reformes, però la troica encara no ha arribat a un acord. "Hem perdut molt temps", ha lamentat.

Segons Guindos, hi ha hagut massa tombs en la negociació, però encara confia en un acord els propers dies perquè no queda "molt més temps" i resulta "imprescindible" per al país hel·lè.