Publicitat
Publicitat

El supertifó 'Haiyan' arriba debilitat al nord del Vietnam després de fer més de 10.000 morts a les Filipines

S'espera que abandoni el Vietnam a la tarda i s'endinsi a les províncies del sud de la Xina debilitat com a tempesta tropical. Les autoritats filipines han decretat l'estat d'emergència a la ciutat de Tacloban, a l'illa de Leyte

El tifó 'Haiyan' ha arribat aquesta matinada de dilluns al nord del Vietnam amb vents de més de 100 quilòmetres per hora tres dies després del seu devastador pas per les Filipines, on ha fet més de 10.000 morts i milers de damnificats. De moment, almenys 13 persones han mort i 67 més han resultat ferides a diferents indrets del nord del Vietnam, mentre que les autoritats filipines han decretat l'estat d'emergència a la ciutat de Tacloban, a l'illa de Leyte.

El supertifó, ja debilitat, ha entrat al Vietnam de matinada per les províncies de Nam Dinh i Quang Ninh, on es troba la Badia de Ha Long, després de virar la seva trajectòria cap al nord mentre creuava el mar de la Xina Meridional, segons el diari 'Than Nien'.

Segons el centre nacional de previsions meteorològiques del Vietnam, es preveu que el supertifó es desplaçarà cap al nord a una velocitat de 30 quilòmetres per hora, amb vents d'entre 62 i 88 quilòmetres amb pics de fins a 117.

A la badia de Ha Long, diversos carrers han quedat inundats per un crescuda del mar de mig metre, mentre el vent ha arrencat arbres i ha ocasionat danys a cases i mobiliari urbà, segons el portal 'Tuoi Tre'.

El centre nacional de previsions meteorològiques vietnamita preveu que el 'Haiyan' abandoni el Vietnam a la tarda i s'endinsi a les províncies del sud de la Xina debilitat com a tempesta tropical.

El 'Haiyan' ha arribat al Vietnam després d'arrasar diverses regions de l'est de les Filipines, on les autoritats estimen que el tifó ha fet almenys uns 10.000 morts i ha deixat rere seu un paisatge de destrucció total.