Publicitat
Publicitat

Hamburg troba la manera d'evitar que la gent orini al carrer: una pintura que fa rebotar els líquids

Un grup de veïns de St. Pauli, el barri d'oci de la ciutat, pinta les parets amb una pintura especial hidròfuga

St. Pauli és el barri d'oci d'Hamburg, el lloc on els joves de la ciutat però també els turistes surten de copes i van a ballar. Cada any rep 20 milions de visitants. I, com passa a tots els barris amb una gran concentració de gent i d'alcohol, els pixats al carrer són un problema endèmic. O, més aviat, ho eren. Després de provar-ho, sense èxit, per la via de la conscienciació ciutadana, un grup de veïns i comerciants ha trobat una eina que dissuadeix molt més que els cartells que demanen respecte: una pintura altament hidròfuga.

El que fa aquesta pintura és senzill: repel·leix els líquids. Qualsevol líquid abocat en una superfície tractada amb aquesta pintura acaba sortint rebotat. En el cas de la gent que orina contra una paret, l'efecte que es produeix és que l'orina rebota i acaba tacant les cames.

Per acabar de dissuadir els joves que surten de festa, els impulsors de la iniciativa han col·locat cartells que adverteixen de la presència de la pintura a alguns murs, però no a tots. Això fa que hi hagi superfícies que han rebut el tractament hidròfug però que no han estat convenientment senyalitzades, cosa que converteix la micció en un risc evident.