Publicitat
Publicitat

Clinton: "Hauria estat més intel·ligent utilitzar un correu oficial"

L'ex secretària d'Estat intenta mitigar l'escàndol assegurant que va utilitzar un compte privat perquè era "més simple i convenient"

Hillary Rodham Clinton ha intentat avui dimarts mitigar l'escàndol sobre el seu ús d'un correu privat quan era secretària d'Estat dels Estats Units en una roda de premsa a les Nacions Unides. La possible aspirant demòcrata a les eleccions presidencials del 2016 ha admès que hauria estat "més intel·ligent" utilitzar un correu oficial però també ha assegurat que "no té res amagar".

"Vaig pensar que fer servir només un compte seria més simple i convenient, i ara me n'adono que no ha estat així", ha admès a un grup de periodistes pocs minuts després de p ronunciar un discurs sobre temes de la dona a la seu de l'ONU.
 
Clinton també va voler deixar clar que va actuar d'acord amb la llei i que no va fer res que no fos aprovat pel Departament d'Estat. " No tinc cap dubte que vam fer exactament el que hauríem d'haver fet ", ha dit Clinton.
 
Informació classificada
 
D'altra banda, ha recordat que ha entregat més de 50.000 pàgines de missatges electrònics al Departament d'Estat i que ha demanat que siguin publicats. "He fet un pas sense precedents", ha afirmat, i ha afegit que ni va borrar mai emails relacionats amb la feina ni va enviar informació classificada des del seu compte privat.
 
Les declaracions arriben una setmana després que el diari The New York Times publiqués que la ex cap de la diplomàcia nord-americana va utilitzar sols un correu privat per les seves comunicacions oficials.
 
 Els republicans han aprofitat aquesta notícia per criticar la "falta de transparència" de Hillary Clinton. Segons les enquestes, l'ex primera dama, ex senadora de Nova York i ex secretària d'Estat dels EUA guanyaria, de moment, cada un dels possibles adversaris republicans en la batalla per la Casa Blanca.
 
Alguns mitjans nord-americans esperen que Clinton anunciï la seva candidatura el pròxim mes d'abril.
 
 
usó exclusivamente su cuenta privada de correo electrónico para sus comunicaciones oficiales.

Ver más en: http://www.20minutos.com/noticia/21803/0/hillary-clinton/responde-correos-electronicos/e-mails/#xtor=AD-1&xts=513357