Publicitat
Publicitat

Hollande promet que "se sabrà tot" sobre l'accident però recorda que caldrà "ser pacients"

El president francès ha visitat els equips de rescat i els familiars de les víctimes que s'han desplaçat a la zona juntament amb Angela Merkel i Mariano Rajoy, que ha viatjat amb Artur Mas

El president francès, François Hollande, ha assegurat aquest dimecres a la tarda en una compareixença des de la zona de l'accident de Germanwings que "se sabrà tot, es posarà llum, i es coneixeran les circumstàncies d'aquesta catàstrofe". Hollande ha matisat, però, que la investigació per determinar les causes, amb tasques com l'anàlisi de la caixa negra amb la gravació de les converses dels pilots, "no és fàcil" i que caldrà "ser pacients".

La cancellera alemanya, Angela Merkel, ha expressat el seu "agraïment" a Hollande i a tota la gent de la regió francesa on es va estavellar l'avió per la seva acollida. Segons ha dit, tot un "exemple de l'amistat franco-alemanya". La cancellera alemanya ha tingut paraules de record cap a les víctimes d'aquesta "veritable catàstrofe". En aquesta regió dels Alps francesos, ha dit, tot està preparat per acollir les famílies de les víctimes que vulguin acostar-se al lloc del sinistre.

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha començat la seva intervenció dient que trasllada el condol a les famílies també en nom del president de la Generalitat, Artur Mas. Tot seguit ha destacat que "el comportament d'Hollande ha estat irreprotxable i generós, digne del president d'una gran nació", i li ha volgut donar les gràcies a ell i també al poble francès. "Volem repatriar les víctimes en les millors condicions possibles", ha afegit Rajoy.

Visita als equips de rescat i als familiars de les víctimes

Hollande, Merkel i Rajoy, que ha viatjat acompanyat de Mas, han arribat aquest migdia a Seyne-les-Alpes, la població on s'ha establert la base d'operacions de tot el dispositiu. Els quatre líders polítics han saludat els comandaments dels equips de rescat que treballen en la recuperació de les restes dels cossos i l'aparell.

Posteriorment, Hollande, Merkel, Rajoy i Mas han visitat la capella ardent que s'ha instal·lat al gimnàs d'aquesta població, on des d'aquest matí estan arribant les famílies de les víctimes de l'accident, la majoria alemanyes. Allà, els quatre líders han participat en un acte d'homenatge a les persones que ahir van perdre la vida.