Publicitat
Publicitat

Hollande: "Hi ha una cinquantena de persones que es debaten entre la vida i la mort"

El primer ministre, Manuel Valls, ha afirmat que "França haurà de viure amb el terrorisme"

El president francès, François Hollande, ha tornat d'urgència a París procedent d'Avinyó per participar en una reunió de crisi al ministeri de l'Interior. Just l'endemà que el president anunciés que el 26 de juliol aixecaria l' estat d'emergència, vigent al país des del novembre de 2015 –després dels atemptats a l'Estadi de França i el centre de París–, ha anunciat que el tornava a prorrogar tres mesos més. "No es pot negar el caràcter terrorista" de l'acció, ha assegurat Hollande de matinada, i ha reconegut que "tot França està sota l'amenaça terrorista".

L'estat d'emergència s'ha anat prorrogant en diferents ocasions fins ara, però dijous Hollande havia afirmat que " no es pot prorrogar eternament. Voldria dir que no som una república amb un estat de dret. Era una mesura excepcional i ara ja tenim lleis que ens faciliten la lluita contra el terrorisme. Però l'amenaça encara hi és, sí", va sentenciar Hollande al migdia. El nou atemptat ha fet canviar els plans.

El president ha anunciat un reforçament de la seguretat a França, amb el desplegament de 10.000 agents de policia, gendarmes i soldats. A més, Hollande ha assegurat que s'incrementarien les accions militars "a Síria i l'Iraq". "Continuarem colpejant els que ens ataquen", ha afirmat el president.

Què sabem de l'atemptat de Niça?Un cop finalitzada la reunió, Hollande ha tornat a comparèixer davant els mitjans de comunicació en un discurs televisat per traslladar un missatge de condol als familiars de les víctimes i d'ànims als ferits, i ha recordat que encara hi ha " una cinquantena de persones" que es debaten " entre la vida i la mort". Alhora, el president francès ha apel·lat a la unitat i la cohesió dels francesos després de l'atac.

Valls: "Viure amb el terrorisme"

Per la seva banda, el primer ministre francès, Manuel Valls, ha afirmat aquest matí que " França haurà de viure amb el terrorisme. Hem d’estar units, mantenir la sang freda", després d'una reunió d'urgència de la cèl·lula de crisi del govern en la qual s'ha decidit decretar tres dies de dol oficial.

Països com ara Itàlia i Alemanya han reforçat la seguretat a la seva frontera amb França, com a mesura de precaució, i també Londres ha anunciat aquest matí que revisa la seva política de seguretat, després de l'atemptat de Niça.