Publicitat
Publicitat

Hong Kong fa proves de MERS a dues persones

Les dues persones han viatjat recentment a Corea del Sud. Fins ara, 31 persones han donat negatiu de MERS a la ciutat semiautònoma de la Xina

Les autoritats de Hong Kong estan fent proves a dues persones per possibles casos de MERS, la síndrome respiratòria del Pròxim Orient, un fet que ha elevat la preocupació a la Xina per la propagació del brot iniciat a Corea del Sud.

Les dues persones sospitoses de tenir MERS a Hong Kong han viatjat recentment a Corea del Sud, segons ha informat la clínica que les tracta. Fins ara, 31 persones sospitoses d'haver contret la malaltia a Hong Kong han donat negatiu.

Hong Kong va emetre una "alerta vermella" dimarts contra els viatges que no siguin totalment necessaris a Corea del Sud, país on s'han registrat aquest dijous 14 nous casos de MERS i han elevat el total a 122. El brot de Corea del Sud és el més gran fins ara fora de l'Aràbia Saudita.

Un dels casos s'ha registrat a la Xina, el d'un home de Corea del Sud que va viatjar-hi després de desafiar les recomanacions de les autoritats sanitàries de Corea del Sud que es quedés en quarantena voluntària.

Seguint aquest consell, les agències de viatges de Hong Kong també han cancel·lat l'arribada de 600 grups de turistes a Corea del Sud, cosa que ha afectat prop de 12.000 viatgers.

A l'antiga colònia portuguesa de Macau les autoritats també han advertit els residents contra els viatges a Corea del Sud, tret que sigui absolutament necessari.

Nou persones han mort a Corea del Sud d'aquesta malaltia que és causada per un coronavirus de la mateixa família del que va desencadenar un brot mortal el 2003 per la síndrome respiratòria aguda severa (SARS), que va començar a la Xina.

No existeix una cura o vacuna per al MERS, que va ser identificat per primera vegada en humans el 2012. La major part dels casos mundials, que han estat fins ara 1.271 d'acord amb dades de l'Organització Mundial de la Salut, amb 448 morts, s'han produït al Pròxim Orient.