Publicitat
Publicitat

Hongria aixecarà una tanca a la frontera sud amb Sèrbia

Mentre la Unió Europea continua discutint com frenar les onades migratòries, Hongria tira pel dret amb mesures unilaterals per intentar aturar l’arribada d’estrangers procedents de l’est. El govern conservador nacionalista va anunciar ahir la construcció d’un filat a la seva frontera amb Sèrbia. El projecte hongarès consta d’una tanca de 175 quilòmetres de longitud (aproximadament la distància que hi ha entre Sabadell i Andorra) i quatre metres d’alçada. Segons l’executiu del polèmic primer ministre, Viktor Orbán, la tanca respon al fet que Hongria “no pot esperar més” fins que els Vint-i-vuit consensuïn una estratègia perquè per la frontera del sud arriben a l’any uns 53.000 estrangers.

Peticions del Pròxim Orient

Els ministres d’Interior de la Unió Europea (UE) negocien l’elaboració d’un sistema de quotes per repartir els demandants d’asil, en funció d’indicadors variables com l’atur o la població. Hongria és un dels països que més s’oposen a aquesta mesura, que encara s’està discutint si ha de tenir un caràcter obligatori o voluntari. Mentre que al començament d’any Hongria va registrar un gran nombre de peticions d’asil de Kosovo, en els últims mesos n’han arribat sobretot dels conflictes al Pròxim Orient.

El titular d’Exteriors, Péter Szijjártó, va assegurar que “Hongria no viola cap de les seves obligacions legals, ni acords internacionals”. És més, el ministre va recordar que hi ha altres estats membres que “defensen les seves fronteres” amb filats, al·ludint així a les tanques de Melilla o com les que Grècia i Bulgària han aixecat a la vora de Turquia. Però per als hongaresos, aixecar una tanca d’aquestes dimensions no és només una qüestió nacional i Szijjártó va indicar que “defensarà” tota la zona Schengen, de lliure circulació de persones.