Publicitat
Publicitat

Hospitalitzen Desmond Tutu per culpa d'una infecció persistent

El Nobel de la pau sud-africà ja va estar ingressat el 2013 per la mateixa malaltia que l'ha portat ara a l'hospital

L'arquebisbe emèrit sud-africà i premi Nobel de la pau, Desmond Tutu, de 83 anys, ha ingressat en un hospital de Ciutat del Cap per una "infecció persistent", segons informen aquest dimecres mitjans locals.

La família de Tutu ha anunciat la seva entrada al centre mèdic en un comunicat fet públic la nit de dimarts, en el qual la seva filla Mpho es mostra esperançada que el lider anglicà pugui tornar a casa aquesta mateixa setmana.

Malgrat la seva retirada formal de la vida pública i els seus problemes de salut freqüents, Tutu segueix sent una de les veus amb més projecció internacional sobre els drets humans i crítica a la vegada amb el govern sud-africà.

L'activista antiapartheid i figura clau després de la reconciliació ja va cancel·lar el desembre passat la seva participació en una trobada de premis Nobel a Roma per començar un tractament contra el càncer de pròstata que se li va diagnosticar el 1997.

Tutu, guardonat amb el Premi Internacional Catalunya el 2014, ja va ser ingressat el 2011 per sotmetre's a una operació qualificada de menor, i va tornar a passar per l'hospital el 2013 per una infecció com la que l'afecta ara.

L'última aparició pública del religiós anglicà va ser a principis de juliol, en la celebració amb la seva esposa Leah a la catedral de Sant Jordi de Ciutat del Cap els seixanta anys de casats.

Desmond Tutu va rebre el premi Nobel de la pau l'any 1984 en reconeixement per la seva oposició al règim de segregació racial imperant a Sud-àfrica.