Augmenta a 8 el nombre de ferits per un atemptat racista a Alemanya

Un home va atropellar la nit de Cap d'Any dos grups d'immigrants a les ciutats de Bottrop i d'Essen

La policia alemanya ha augmentat aquest dimecres a vuit el nombre de ferits registrats en un atemptat amb suposada motivació xenòfoba, perpetrat per un conductor que va atropellar la nit de Cap d'Any diversos grups de persones a les ciutats de Bottrop i d'Essen, a l'oest d'Alemanya.

Una de les víctimes, una dona siriana, va haver de ser operada d'urgència i actualment està fora de perill, tal com ha informat la policia. El suposat autor, un home de 50 anys, va ser detingut i se li imputen diversos delictes d'intent d'assassinat.

Ja des del començament de les investigacions la policia i la fiscalia d'Essen van apuntar que es tractava d'un incident racista, perquè el conductor va proferir insults i expressions racistes mentre atropellava les persones. A més, el ministre de l'Interior del govern regional de Renània del Nord-Westfàlia, Herbert Reul, ha confirmat que hi havia hagut "una clara intenció de matar estrangers".

De fet, entre els ferits gairebé només hi ha sirians i afganesos, i la policia sosté que es tracta d'un atac estudiat i premeditat. "Sembla que el responsable [de l'atropellament] havia desenvolupat un odi contra els estrangers a partir del seu propi descontentament", ha dit Reul en declaracions a la ràdio WDR5.

L'atropellament va començar a la localitat de Bottrop, d'uns 100.000 habitants, on l'home va atacar dos grups de persones i després va actuar de manera semblant a la ciutat veïna d'Essen, on el van detenir.