Publicitat
Publicitat

L'Índia crearà un "exèrcit de pobres" contra la misèria

El primer ministre Modi anuncia plans de formació per a 400 milions de joves fins el 2022

El primer ministre de l'Índia, Narendra Modi, ha presentat una campanya dirigida a multiplicar la mà d'obra qualificada amb la formació de milions de joves, que es convertiran en el seu "exèrcit de pobres" per afrontar la misèria que pateix el país.

"Formaré un exèrcit de pobres, cada pobre és el meu soldat. Guanyarem aquesta guerra contra la pobresa per compte de la seva fortalesa", ha assegurat Modi en la presentació a Nova Delhi de la iniciativa Índia Qualificada.

Amb aquesta campanya, el govern pretén formar més de 400 milions de persones d'aquí a 2022. Sense formació, sosté Modi, el creixement demogràfic es convertirà en un problema per al país, que en la pròxima dècada arribarà a un excedent de mà d'obra d'entre 40 i 50 milions de treballadors.

"Si la Xina és la fàbrica manufacturera del món, l'Índia s'ha de convertir en la capital mundial dels recursos humans. Aquest ha de ser el nostre objectiu i hem de posar èmfasi en això", ha manifestat el primer ministre.

Com a punt de partida, un miler de centres de formació especialitzats en 25 sectors diferents han començat a funcionar aquesta setmana en tota l'Índia, segons un comunicat difós per l'executiu.