Publicitat
Publicitat

Indonèsia confirma la pena de mort a un ciutadà francès

El detingut, sentenciat per tràfic de drogues, no serà executat durant el ramadà

Un tribunal de justícia d'Indonèsia ha rebutjat l'últim recurs d'apel·lació del ciutadà francès sentenciat a mort per tràfic de drogues. L'advocat defensor ha dit que apel·larà la negativa del president d'Indonèsia,  Joko Widodo, a la petició de clemència atès que no ha tingut en compte el cas de l'acusat.

Serge Atlaoui, de 51 anys, va ser detingut l'any 2005 per una presumpta implicació en la fabricació d'èxtasi en una fàbrica situada als afores de Jakarta. Dos anys després, un tribunal el va sentenciar a la pena de mort per tràfic d'al·lucinògens i metamfetamines. El govern francès s'ha posicionat en contra de la pena de mort i el president François Hollande ha advertit de les conseqüències diplomàtiques si Atlaoui és executat.

Execució en suspens

La data d'execució no s'ha establert, però el portaveu del govern d'Indonèsia ha dit que no serà durant el ramadà, que acaba a mitjans de juliol. A l'abril, a diferència d'un grup d'estrangers que van ser executats, va rebre una pròrroga d'última hora. L'Oficina del Fiscal General ha recordat que l'apel·lació rebutjada era l'últim recurs legal que tenia Atlaoui per evitar l'execució. Tanmateix els seus advocats seguiran buscant una sortida legal.

El Govern d'Indonèsia ha demanat que es respectin les seves lleis i defensat la pena de mort com a mesura de dissuasió contra el tràfic de drogues. Des de principis d'aquest any el Govern de Joko Wido ha executat 14 convictes, la majoria estrangers.