Publicitat
Publicitat

ITÀLIA

Intervingut el municipi de Corleone

La ciutat natal de dos dels grans líders històrics de la Cosa Nostra, Bernardo Provenzano i Salvatore Riina, serà governada des d’ara per un gestor designat per l’executiu del primer ministre, Matteo Renzi

El govern italià va intervenir i dissoldre dimecres l’administració del municipi sicilià de Corleone, en què estava infiltrada la màfia. Corleone, la ciutat natal de dos dels grans líders històrics de la Cosa Nostra, Bernardo Provenzano i Salvatore Riina, serà governada des d’ara per un gestor designat per l’executiu del primer ministre, Matteo Renzi, fins que se celebrin unes noves eleccions municipals.

És el primer cop que Corleone, que en la ficció és l’indret on es desenvolupa la trama d’ El padrí, és intervingut, però aquesta no és una mesura inhabitual a Itàlia. Des del 1991 i fins al juny d’aquest any s’han intervingut i dissolt 221 governs locals per infiltració de la màfia. Aquesta mateixa setmana, a més de Corleone, s’ha actuat als municipis d’Arzano, prop de Nàpols, i de Bovalino i Tropea, a la regió de Calàbria.

L’alcaldessa ho nega

La fins ara alcaldessa de Corleone, Leoluchina Savona, nega qualsevol implicació amb la màfia, però des de principis d’any s’investiguen diferents episodis obscurs, entre els quals la polèmica aturada que va fer una processó religiosa al mes de juny davant la casa de Riina, que compleix una condemna a cadena perpètua.