Publicitat
Publicitat

Israel bombardeja la franja de Gaza en resposta a l'atac amb coets

L'ofensiva israeliana apunta objectius militars i no provoca cap ferit, perquè les instal·lacions havien estat desallotjades per temor a represàlies

La força aèria israeliana ha bombardejat aquest dijous amb míssils aire-terra diverses instal·lacions militars a la franja de Gaza en resposta al llançament de dos coets ahir dimecres a la nit contra el seu territori, segons han informat a Efe testimonis i fonts oficials.

Els avions israelians han sobrevolat intensament la franja a l'albada abans de llançar diversos projectils al nord centre i sud del territori, un dels quals es va sentir al nord-oest de Gaza capital, segons testimonis.

Bombers i ambulàncies han acudit a les zones afectades, però segons fonts mèdiques palestines no s'han registrat ferits.

La policia i forces de seguretat del moviment islamista Hamàs havien evacuat diversos edificis i instal·lacions militars en diversos punts de la franja, per temor als atacs de represàlia.

Almenys un míssil va ser dirigit contra una instal·lació d'entrenament de les Brigades al Qassam, braç armat de Hamàs.

"En resposta a foc de coets, la Força de Defensa d'Israel ha atacat llocs terroristes a Gaza. Ahir (dimecres), dos coets van ser disparats contra el sud d'Israel des de la franja que van caure en zones obertes prop de les ciutats de Ashqelon i Netivot sense que s'informés de ferits. És el segon atac des de Gaza en els últims deu dies", afirma un comunicat de l'exèrcit israelià.

En resposta, l'exèrcit israelià "ha atacat tres infraestructures terroristes" i "ha confirmat haver fet blanc", afegeix la nota.

El portaveu militar, tinent coronel Peter Lerner, ha assenyalat que els coets d'ahir dimecres a la nit "van posar en perill més de 140.000 vides israelians", tot i que no van causar cap ferit.

"Els israelians i palestins mereixen viure vides normals però, en canvi, Hamàs tria utilitzar la franja de Gaza com una plataforma de llançament d'atacs amb coets. L'Exèrcit actuarà contra l'agressió, contra els que intenten terroritzar Israel i actuarà per protegir els israelians del indiscriminat foc amb coets de Gaza ", assenyala Lerner a la nota.

Cap milícia palestina ha reclamat l'autoria dels atacs, si bé fonts palestines que van demanar anonimat han precisat a Efe que van ser llançats per un grup salafista associat amb l'Estat Islàmic (EI).

Aquest grup també va reclamar l'últim atac i va advertir que no respectarà la treva mentre Hamàs no posi fi a les batudes contra els seus membres, alliberi als seus detinguts i els torni les armes que els ha confiscat.