Isaac Querub , PRESIDENT DE LA FEDERACIÓ DE COMUNITATS JUEVES D'ESPANYA
Internacional 19/11/2012

"Israel té el dret legítim de defensar-se"

1 min
"Israel té el dret legítim de defensar-se"

Com viuen les comunitats jueves l'augment de la tensió a Gaza?

Amb molta inquietud -sobretot els que tenim família a Israel- i també amb molta tristesa. Aquesta campanya no l'ha començat Israel sinó Hamàs, que és un govern titella d'un altre país extremista, l'Iran, que vol esborrar del mapa Israel.

Per què la violència esclata ara?

Això ho hauria de preguntar a Hamàs i a l'Iran. La població d'Israel només vol viure en pau, treballar i prosperar, com tothom.

Quina petició fan a la comunitat internacional?

Que demanin una reflexió a alguns dels països àrabs sobre el perquè d'aquest odi quan ells també tenen riquesa i podrien fer moltes coses. I als dirigents de les democràcies occidentals, que comparteixen valors amb l'Estat d'Israel, que siguin conscients del que hi està passant i que reconeguin el dret d'Israel a defensar-se.

Aquesta és una qüestió que per a Israel és innegociable...

Imagini's que aquí ens tiressin coets des d'un país veí o una zona veïna, més de 700 míssils en cinc dies. Com seria la reacció del govern, de l'exèrcit, de la població? Israel té el dret legítim de defensar-se, de contraatacar i de garantir la seguretat de la població amb tots els mitjans al seu abast.

¿És possible el diàleg per acabar amb la tensió?

Israel sempre ha cregut en el diàleg i la convivència, el respecte i la pau. Els jueus, abans de proclamar l'Estat d'Israel, ja van reconèixer el dret dels palestins al seu propi estat.

stats