Publicitat
Publicitat

Itàlia rescata gairebé 6.000 immigrants el cap de setmana al Mediterrani

Dissabte es van localitzar 16 embarcacions precàries i diumenge 13 més. En total, 10 persones han mort a alta mar

Itàlia ha rescatat del Mediterrani aquest cap de setmana 5.800 persones que navegaven en embarcacions precàries cap a Europa davant les costes de Líbia.

Aquest diumenge s'han localitzat 13 naus amb més de 2.150 persones. El dia més fort va ser dissabte quan la Guàrdia Costanera italiana va rescatar 3.427 persones en un total de 16 embarcacions que van ser derivades cap a la regió italiana de Calàbria, així com a les illes de Sicília i Lampedusa.

Els esforços s'han multiplicat les últimes setmanes al Mediterrani, especialment davant les costes de Líbia, per evitar nous naufragis d'embarcacions carregades de refugiats que viatgen cap a Europa. Però tot i així, 10 persones han mort a alta mar aquest cap de setmana.

Dos naufragis massius al mes d'abril, amb l'arribada del bon temps, amb més d'un milers de morts van disparar l'alarma entre les autoritats europees.

La UE va decidir triplicar el pressupost de l'operació de vigilància de fronteres però va deixar per més endavant actuar en àmbits com l'augment del nombre de refugiats que està disposada a acollir o la destrucció de les embarcacions que fan servir els traficants de persones.