Publicitat
Publicitat

Juncker descarta arribar a un acord amb Grècia aquest dimarts

"Hem d'arribar a una solució, però no ho farem d'un dia per l'altre", ha assegurat

El president de la Comisió Europea (CE), Jean-Claude Juncker, ha descartat arribar a un acord amb Grècia a la cimera extraordinària de l'eurozona que es celebra aquest dimarts, perquè suposaria una "solució massa simplista".

Malgrat que Juncker ha retret des del primer moment que la delegació grega abandonés les negociacions catalogant aquest acte "d'error greu", ha insistit en que les dues parts han de " tornar de nou a la taula de negociacions". "Hem d'arribar a una solució, però no ho farem d'un dia per l'altre", ha sentenciat durant un debat de l'Eurocambra. A més, ha demanat  deixar de banda "els egos" per tal d'evitar un " Grexit". "No es tracta de veure qui té raó, cal apartar nostre petit ego, fins i tot el meu gran ego", ha dit Juncker durant una intervenció al Parlament Europeu (PE) prèvia a la cimera de l'eurozona sobre la crisi de Grècia.

El president de la CE ha explicat: "El que farem aquesta nit és parlar l'un amb l'altre, entendre'ns, demostrar tolerància mútua i posar ordre a la situació", mostrant-se conciliador i demanant "deixar de banda l'orgull". Ha defensat també que està en contra de la sortida de Grècia de l'euro i que aquesta situació és "quelcom que no volem ni hauríem de voler".

Juncker ha demanat també al primer ministre grec, Alexis Tsipras, que expliqui què significa el que van votar els ciutadans grecs, perquè la pregunta es fa fer "en base a un text que ja no està sobre la taula".

Finalment, Juncker ha sentenciat que ara està en mans del govern grec explicar "com sortir d'aquesta situació", al mateix temps que ha promès que poden comptar amb la CE per fer "tot el possible" per arribar a un acord "en període de temps raonable".