Publicitat
Publicitat

"John el jihadista" demana perdó a la seva família pels "problemes" que els ha causat

Segons informa 'The Sunday Times', el botxí de l'Estat Islàmic s'hauria disculpat als seus pares i germans per les molèsties que els ha comportat la revelació de la seva identitat

Mohammed Emwazi, altrament conegut com 'John el jihadista' o el botxí de l'Estat Islàmic (EI), hauria demanat perdó a la seva família pels "problemes i dificultats" que els ha causat la revelació de la seva identitat, segons informa 'The Sunday Times'. Segons aquest rotatiu, el presumpte extremista que apareix als vídeos de l'EI en què es decapiten occidentals hauria enviat aquest missatge als seus pares i germans des de Síria a través d'una tercera persona. Tot i això, Emwazi no hauria expressat cap remordiment pels seus "actes de barbàrie".

'John el jihadista' va ser identificat per diversos mitjans a finals de febrer com a Mohammed Emzawi, un jove de 26 anys criat a l'oest de Londres i conegut pels serveis de seguretat del Regne Unit –que el seguien des del 2007 com a sospitós d’estar relacionat amb extremistes islàmics–. Segons les informacions que es van fer públiques, Emzawi hauria nascut a Kuwait i va arribar al Regne Unit el 1994, als sis anys, amb els seus pares. L'any 2009 es va graduar en informàtica a la universitat londinenca de Westminster i es creu que des del 2013 és a Síria, on s'hauria unit a les files de l'EI. Es tractaria d'un dels 1.500 britànics que s'han unit al grup jihadista.

'The Sunday Times' assegura que la família d'Emwazi s'ha hagut d'"amagar" després que es conegués la seva identitat i que viuen sota protecció policial.