Publicitat
Publicitat

GRÈCIA

Juncker demana a Tsipras que rebaixi la tensió

El president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, va demanar ahir al primer ministre grec, Alexis Tsipras, que intenti rebaixar la tensió amb els socis de l’euro per portar les negociacions pel pla de reformes a bon port. Segons fonts comunitàries, Juncker li va fer aquesta petició al cap del govern hel·lè en la trobada que van mantenir ahir els dos líders a Brussel·les.

Tot i la tensió entre el govern grec i els socis de l’euro, Tsipras es va mostrar optimista respecte a les negociacions. “Sóc molt optimista. Sempre ho sóc i crec que trobarem una solució perquè ens interessa a tots”, va dir. El líder de Syriza també va demanar a la UE més “solidaritat” i no només “obligacions”.

Les negociacions tècniques van començar dimecres i la setmana que ve es podria tancar un acord polític per desemborsar una part dels diners que queden pendents del rescat. Grècia té una necessitat urgent de liquiditat i es podria resoldre a la cimera del 19 i 20 de març.

Al marge del rescat, Juncker i Tsipras van debatre ahir propostes per resoldre els “problemes” que té Grècia. Brussel·les ajudarà Atenes a aprofitar millor els fons europeus per combatre la crisi social.