Publicitat
Publicitat

L'Aràbia Saudita busca botxins per decapitar condemnats a mort

L'oferta es publica al ministeri de Servei Civil i el lloc de feina s'equipara a un càrrec religiós

El ministeri de Servei Civil saudita ha llançat una oferta de treball per contractar a vuit botxins, les funcions serien executar a sentenciats a mort, principalment per decapitació amb un sabre, i realitzar amputacions a lladres convictes, sempre que així ho determini la justícia.

Segons l'oferta, que coincideix amb un augment de les execucions en el regne i que es pot consultar des d'ahir a la pàgina web d'aquest ministeri, els candidats no necessiten tenir experiència prèvia ni cap titulació, segons avança el diari britànic 'The Guardian'.

En concret, les seves dues funcions serien "executar la pena de mort segons la llei islàmica després de l'emissió d'una sentència en aquest sentit" i "aplicar la sentència d'amputació per robatori", que també contempla la llei islàmica.

A més, hauran de realitzar "qualsevol altra activitat relacionada amb aquest camp", indica l'oferta, sense donar més detalls.

L'ultraconservador regne saudita defensa una interpretació extremista de la llei islàmica i durant aquest any ha augmentat considerablement el nombre d'execucions, la majoria d'elles dutes a terme mitjançant decapitació per sabre.

Segons dades recollides per l'observatori Human Rights Watch, en el que va d'any, les autoritats saudites han executat 85 persones, gairebé tantes com en tot el 2014, quan en van sentenciar 88 a la pena capital.

El lloc de botxí, catalogat com un "càrrec religiós" pel ministeri és un dels llocs públics amb un sou més baix. Els nous funcionaris rebran la formació necessària que requereix el lloc, segons assegura el ministeri sense entrar en detalls.

En 2013, es va estudiar la possibilitat de substituir la decapitació mitjançant sabre per l'execució per tret de bala, mètode que s'ha emprat en alguna ocasió per acabar amb la vida dels condemnats.