Publicitat
Publicitat

L'Estat Islàmic destrueix la ciutat arqueològica assíria de Nimrud, a l'Iraq

Les autoritats iraquianes reclamen ajuda a l'ONU per frenar "aquests atacs a la cultura i a la humanitat"

El grup jihadista Estat Islàmic (EI) ha arrasat el punt arqueològic assiri de Nimrud, a l'Iraq, segons un comunicat del Ministeri iraquià de Turisme i Antiguitats. Els jihadistes han emprat maquinària pesada per destruir aquesta ciutat arqueològica, del segle XIII aC.

El ministeri han condemnat aquestes "accions criminals" i ha sol·licitat el Consell de Seguretat de l'ONU que celebri una reunió urgent per aplicar les seves decisions respecte a l'Iraq.

"L'Iraq representa la primera línia de defensa contra l'EI i cal cessar aquesta situació dramàtica per la qual està passant el món civilitzat i fer front junts a aquest atac a la cultura i la humanitat", han afegit les autoritats.

Nimrud, coneguda en la Bíblia com Kalaj, va ser una de les capitals d'Assíria i està situada al costat del riu Tigris, a uns 30 quilòmetres al sud-est de Mossul, capital de la província septentrional de Nínive.

El passat 26 de febrer, els jihadistes de l'EI van difondre un vídeo per internet que mostrava com destruïen desenes de figures del Museu de la Civilització de Mossul a l'Iraq, entre elles alguna de l'època assíria (segle VIII i VII aC).

Un dels jihadistes que apareixia al vídeo va justificar aquest acte de vandalisme dient que els pobles de l'antiguitat adoraven ídols "en comptes d'adorar Al·là" i que el mateix profeta Mahoma va destruir amb les seves pròpies mans altres figures d'ídols religiosos.