Publicitat
Publicitat

L'Estat Islàmic avança a Síria cap a les històriques ruïnes de Palmira

Els jihadistes han assassinat 26 persones prop d'aquest nucli, antiga parada de la Ruta de la Seda, declarat Patrimoni Històric de la Humanitat

L'Estat Islàmic (EI) ha assassinat aquest dijous més de 26 persones, 10 de les quals decapitades, prop de Palmira, al centre de Síria, una ciutat considerada Patrimoni de la Humanitat de la Unesco per les ruïnes que s'hi conserven, ha informat l'Observatori Sirià de Drets Humans.

Els combatents de l'EI han matat les seves víctimes després acusar-les de "cooperar i col·laborar amb el règim" sirià a les localitats d'Al Sujna i Al Ameriya, a la província central de Homs i pròximes a Palmira.

Dijous l'EI va fer fora als efectius governamentals d'Al Sujna i va aconseguir avançar fins a la perifèria de Palmira, on s'enfronta a l'exèrcit sirià.

Palmira, parada de la ruta de la seda

Coneguda com "la núvia del desert", Palmira, situada en un oasi, es va convertir al segle I a. C. en punt de trobada de les caravanes que feien la Ruta de la Seda.

Abans de l'inici del conflicte a Síria al març de 2011, les seves ruïnes, amb els seus teatres i temples, eren un dels principals centres turístics del país àrab.

Aquesta localitat és un dels sis indrets sirians inscrits a la llista del Patrimoni de la Humanitat de la Unesco, al costat dels centres d'Alep, Damasc i Busra; el Krak dels Cavallers i les antigues poblacions del nord.

Tots aquests llocs estan també a la llista del Patrimoni Mundial amenaçat per la situació actual a Síria.

Etiquetes