Publicitat
Publicitat

L'Estat Islàmic reivindica un atac contra un vaixell militar egipci

L'acció ha tingut lloc aquest dijous davant la costa del Sinaí, entre Egipte, Gaza i Israel

L' Estat Islàmic s'ha atribuït l'atac amb un míssil contra una embarcació militar egípcia al Mediterrani, prop de la costa d' Israel i la franja de Gaza.

En unes fotografies penjades a internet pel mateix grup s'hi podia veure un míssil dirigint-se a l'embarcació i després la deflagració provocada per l'impacte. Però no s'ha pogut comprovar la veracitat de les imatges.

L'exèrcit egipci havia assegurat hores abans en un comunicat que el servei de guardacostes havia intercanviat trets amb " elements terroristes" en un incident que havia provocat que es calés foc en un vaixell.

Egipte fa front al jihadisme al Sinaí

Aquest tipus d'incidents són poc freqüents al mar, tot i que Egipte lluita contra una insurgència islamista cada cop més establerta a la península del Sinaí entre Israel, la franja de Gaza i el canal de Suez.

Un grup de l'organització jihadista Estat Islàmic s'ha fet fort en aquesta península on ha dut a terme diferents atacs amb centenars de morts en aquesta zona des que el 2013 Mohamed Mursi, dels Germans Musulmans, va ser derrocat del poder.