Publicitat
Publicitat

Cimera d'urgència de l'eurozona dilluns a Brussel·les sobre Grècia

El fracàs de la trobada dels ministres d'Economia de la zona euro aquest dijous precipita la convocatòria d'una reunió extraordinària dels líders europeus

La reunió dels ministres d'Economia i Finances de la zona de l'euro, l'Eurogrup, ha acabat aquest dijous sense acord sobre Grècia, i això ha precipitat la convocatòria d'una cimera extraordinària sobre el tema dilluns a Brussel·les.

El president del Consell de la UE, Donald Tusk,  ha convocat la trobada dels líders dels països que comparteixen l'euro davant del bloqueig en les negociacions entre Atenes i els creditors.

Els socis de l'euro han demanat aquest dijous al govern grec que es comprometi a negociar "amb serietat", segons el vicepresident de la Comissió Europea per a l'euro, Valdis Dombrovskis.

El president de l'eurogrup, Jeroen Dijsselbloem, ha lamentat la falta d'avenços, que ha atribuït a les autoritats gregues, a les quals ha alertat que "el temps s'acaba" per aconseguir un acord amb els creditors.

"L'escenari ideal per a nosaltres és aconseguir un acord i mantenir Grècia dins de l'eurozona. Crec que és possible fer-ho, però estem preparats per a qualsevol eventualitat", ha advertit el president de l'Eurogrup.

Que Grècia es mogui

"La pilota és a la teulada de Grècia", ha assegurat Dijsselbloem, que ha demanat al govern d'Alexis Tsipras que es mogui i presenti una contraproposta a les idees que ara hi ha a la taula de negociació.

"No volem més fum, volem propostes concretes de Grècia", ha reclamat la directora general de l'FMI, Christine Lagarde. "Menys ajustaments ara voldrà dir més endeutament en el futur", ha pronosticat Lagarde.

 

Etiquetes