Publicitat
Publicitat

L'Exèrcit iraquià ja controla el 75% del major barri de Tikrit

El governador de la província de Saladí, Raed al Yaburi, no descarta que s'aconsegueixi molt aviat l'alliberament de la ciutat a mans de l'Estat Islàmic

L'Exèrcit iraquià ha pres el control del 75% del major barri de la ciutat de Tikrit, en el marc de la seva àmplia ofensiva per alliberar la ciutat del grup gihadista Estat Islàmic (EI), segons ha informat aquest dijous una font de seguretat. Al costat del barri d'Al Qadesiya, al nord de Tikrit, les forces iraquianes han entrat a les zones d'Al Diyum, Al Hayakel i Al Sinai, situades a l'oest de la ciutat.

Les tropes han imposat també el seu control sobre un hospital del nord de Tikrit, i al capdamunt de l'edifici hi han plantat la bandera iraquiana. A més, les forces regulars i milicians xiïtes han aconseguit controlar l'estratègica ruta que uneix la localitat d'Al Alam, recuperada fa dos dies, amb l'àrea d'Al Fatha. Aquesta zona és un nus important de transports i comunicacions entre les províncies de Saladí -la capital és Tikrit-, Kirkuk (nord-oest), Nínive (nord) i Al-Anbar (oest).

La font ha destacat que l'exèrcit iraquià avança cap a Al Fatha, i que ja ha pres el control total dels jaciments de cru de la zona d'Albu Oyeil, a l'est de Tikrit. En les últimes 24 hores de combats, les forces governamentals han patit 13 baixes mortals i 18 ferits, mentre que hi ha desenes de morts i ferits en les files de l'EI. L'ofensiva militar compta amb el suport de l'aviació iraquiana, que ha bombardejat combois dels jihadistes.

El governador de la província de Saladí, Raed al Yaburi, ha dit en un comunicat que no descarta que s'aconsegueixi molt aviat l'alliberament de Tikrit. Yaburi ha avançat que les forces governamentals, els milicians xiïtes i els combatents de clans sunnites han reforçat el setge al voltant de la ciutat, des de totes les direccions.

El que pretén ser l'assalt final sobre Tikrit va ser precedit d'una àmplia ofensiva de les autoritats iraquianes a principis de mes des de cinc eixos per expulsar els jihadistes del nord de Saladí. El control d'aquesta província és clau per estrènyer el setge als jihadistes a Mossul, la segona ciutat de l'Iraq i principal feu dels radicals.