Publicitat
Publicitat

L'FMI veu "molt lluny" l'acord amb Grècia

El portaveu de l'entitat assegura que persisteixen "grans diferències" en les negociacions amb Atenes, especialment pel que fa a pensions i impostos

El Fons Monetari Internacional ha afirmat aquest dijous que persisteixen les "grans diferències" en les negociacions sobre la crisi grega, especialment pel que fa a les pensions i els impostos. Així, ha remarcat que l'acord dels creditors internacionals amb el govern d'Atenes està "molt lluny" i que els funcionaris de l'FMI han marxat de Brussel·les.

Gerry Rice, portaveu de l'FMI, ha dit durant una roda de premsa que "el sistema de pensions de Grècia és insostenible" i que, per tant, les reformes són inevitables per garantir "l'estabilitat econòmica". També ha defensar que és "crucial ampliar la base impositiva" del país per evitar l'actual baix nivell de recaptació.

Atenes, que enfronta una urgent asfíxia financera, va anunciar la setmana passada la seva decisió d'agrupar els pagaments pendents a l'FMI, que sumen 1.600 milions d'euros, per al 30 de juny.

Etiquetes