Publicitat
Publicitat

L'ONU paga desenes de milions de dòlars al règim d'Al-Assad en concepte d'ajuda humanitària

Una investigació de 'The Guardian' revela centenars de contractes de les Nacions Unides adjudicats a gent pròxima al dictador sirià

L' ONU ha adjudicat contractes per valor de desenes de milions de dòlars a persones estretament vinculades al president sirià, Baixar al-Assad, com a part d'un programa d' ajuda humanitària que va començar el 2011, segons ha revelat aquest dilluns 'The Guardian'.

La investigació d'aquest diari britànic descobreix que empresaris de companyies sancionades pels Estats Units i la Unió Europea han rebut grans sumes de diners de la missió de les Nacions Unides a Síria. Entre els beneficiaris d'aquests diners també hi ha departaments governamentals i organitzacions benèfiques, incloent-n'hi una d'impulsada per l'esposa del dictador, Asma al-Assad, i una altra pel seu soci més pròxim, Rami Makhlouf.

Tal com va avançar ja l'ARA, els crítics creuen que l'ajuda de l'ONU s'està prioritzant a les zones controlades pel govern i que estan ajudant a apuntalar un règim responsable de la mort de centenars de milers dels seus propis ciutadans. Un informe signat per una cinquantena d'ONG sirianes ho denunciava ja al mes de juliol i acusava directament l'ONU d'haver perdut la imparcialitat en el conflicte.

L'ONU, per contra, insisteix que les seves ajudes han permès salvar milions de vides i que ha de treballar amb el règim per poder operar a Síria. Insisteix que la seva missió només pot treballar amb un petit nombre de socis aprovats per Al-Assad i que fa tots els possibles per assegurar que els diners que reben s'utilitzen correctament. " Les nostres eleccions a Síria estan limitades per un context d'alta inseguretat, en què la recerca d'empreses i socis que operen en zones assetjades i de difícil accés és extremament difícil", va declarar un portaveu al diari britànic.