Internacional 01/02/2013

L'ONU exigeix a Israel la fi dels assentaments a Palestina

A.g.
1 min

JERUSALEM.A la seu de l'Autoritat Palestina a Ramal·lah i entre els membres de l'Organització per a l'Alliberament de Palestina tot eren ahir mostres d'alegria per l'informe del Consell de Drets Humans de les Nacions Unides sobre els assentaments jueus a Cisjordània que servia, segons ells, per justificar la lluita dels palestins contra Israel.

L'informe de l'ONU, que va ser boicotejat per l'estat hebreu, urgeix el govern israelià a aturar totes les construccions als assentaments sense condicions, i a la retirada del mig milió de colons de Cisjordània de manera immediata.

Els tres investigadors de l'ONU recullen el que ells anomenen "contínua violació dels drets humans dels palestins" que formen part d'una pauta general d'infraccions caracteritzades per la negació del dret d'autodeterminació i la discriminació sistemàtica contra el poble palestí, una cosa que afirmen que passa "diàriament". També hi ha, diu l'informe, un sistema de segregació protegit i facilitat per un control militar i legal estricte, en detriment dels drets de la població palestina.

El ministeri d'Afers Estrangers d'Israel va qualificar l'informe de "contraproduent" i "desafortunat" i va assegurar que l'únic camí per resoldre el conflicte amb els palestins -i aquí inclou el tema dels assentaments- és a traves de negociacions sense precondicions. El comunicat també destaca que el Consell de Drets Humans s'ha distingit per la seva visió esbiaixada d'Israel.

Ara Palestina és un estat reconegut per l'ONU i, com a tal, pot portar la qüestió dels assentaments al Tribunal Penal Internacional.

stats