Publicitat
Publicitat

L'ONU acusa l'Estat Islàmic de "genocidi" a l'Iraq

Ho diu un informe de l'Alt Comissionat de Nacions Unides per als Drets Humans sobre la situació de la minoria yazidita

El grup jihadista Estat Islàmic (EI) podria haver comès a l'Iraq els tres delictes internacionals més greus: genocidi, crims contra la humanitat i crims de guerra, segons un informe de l'Alt Comissionat de Nacions Unides per als Drets Humans.

"L'esquema manifest d'atacs contra la minoria yazidita indica la intenció de l'EI de destruir" aquestes persones com a grup, fet que suggereix clarament que "podria haver comès un genocidi", ressalta l'informe, publicat avui.

El document va ser sol·licitat al setembre pel Consell de Drets Humans de l'ONU a l'Alt Comissionat després d'una sessió especial d'aquest organisme dedicada a la crisi a l'Iraq.

L'Alt Comissionat va enviar al país una missió especial d'investigació a finals de l'any passat que es va dedicar a entrevistar més d'un centenar de persones que van ser testimonis i van sobreviure als atacs de l'EI des del juny del 2014 al febrer del 2015.

L'informe documenta la mort brutal de centenes d'homes i nois yazidites a la vall del Nínive l'agost passat, que van ser assassinats a sang freda després de ser separats de les dones i els nens.

Les dones van ser segrestades com a "botí de guerra" i venudes com a esclaves sexuals.

 

Etiquetes