Publicitat
Publicitat

L'OTAN demana calma a Macedònia i una investigació sobre les tensions amb els kosovars

Vuit policies i catorze milicians morts en els xocs a Kumanovo

El secretari general de l'OTAN, Jens Stoltenberg, ha demanat aquest diumenge als líders de l'antiga república iugoslava de Macedònia que evitin nous enfrontaments i que es faci una "investigació transparent" sobre els successos de Kumanovo. Les autoritats de Macedònia han anunciat el desmantellament d'un grup terrorista que planejava atacs a civils en centres comercials i comissaries de policia, en una operació en què van ser detingudes més de 40 persones, que podrien pertànyer a un escamot insurgent kosovar de l'UÇK (Exèrcit d'Alliberament de Kosovo). El grup es va atrinxerar durant dos dies al nord de la ciutat de Kumanovo, i en els xocs van morir 8 policies i en van quedar ferits 37. També van ser abatuts 14 milicians.

Els suburbis de Kumanovo, a uns 40 quilòmetres de la capital, Skopje, estan encara acordonats pels agents i no es permet als desallotjats tornar a casa.

"És important que tots els líders polítics i comunals treballin junts per restaurar la calma i es dugui a terme una investigació transparent sobre el que ha passat", ha dit Stoltenberg en un comunicat.

També ha apel·lat a les parts "a exercir la contenció i a evitar una escalada del conflicte, en interès del país i de tota la regió".