INTERVENCIÓ ESTRANGERA
Internacional 17/09/2012

L'OTAN mata per error vuit dones a l'Afganistan

Ara
1 min

BARCELONAVuit dones afganeses van morir i cinc més van quedar ferides ahir en un bombardeig de l'OTAN a la província de Laghman, a l'est del país. Un portaveu de l'organització atlàntica va reconèixer l'error, va transmetre el seu condol a les famílies de les víctimes i va assegurar que s'havia obert una investigació per aclarir què va passar.

El governador de la província de Laghman va assegurar que era molt habitual en aquesta època que grups de dones anessin a les muntanyes de la zona on van passar els fets -una àrea remota on es refugien combatents talibans- a recol·lectar fusta i fruits secs.

En un comunicat, el president afganès, Hamid Karzai, va condemnar l'acció i va expressar la seva indignació per uns fets que tensen encara més les relacions del seu govern amb les forces militars estrangeres que controlen el país.

També ahir es va saber que quatre soldats nord-americans van morir en un atac protagonitzat per membres de les forces de seguretat afganeses, unes accions que cada cop és repeteixen més sovint en aquest país.

stats