Publicitat
Publicitat

L'aeroport de Roma comença a recuperar l'activitat després d'un incendi que l'ha mantingut tancat vuit hores

Un miler de persones estan bloquejades a l'aeroport a causa de les carreteres tallades i transports públics suspesos

L'aeroport de Fiumicino a Roma començarà a recuperar gradualment la seva activitat a partir de les 12 hora local, després d'un incendi que es va declarar ahir dimecres a la nit i va causar greus danys materials a la terminal T3.

El principal aeroport italià es troba tancat des de les 4 de la matinada de dimecres a dijous i s'havia comunicat que seguiria així fins a les dues de la tarda. Però l'extinció de l'incendi ha permès reobrir una mica abans el servei.

Des de les 10.15, hora italiana, també torna a funcionar el servei de trens cap a l'aeroport que havia estat suspès durant el matí.

La companyia ADR aconsella als passatgers que truquin a les companyies amb les que viatgen per rebre informacions sobre el seu vol i el possible canvi d'horari abans d'arribar a l'aeroport de Fiumicino, el nom oficial és Leonardo da Vinci.

L'autopista que arriba a aquest aeroport romà també ha estat reoberta, després que s'haguessin tancat tots els accessos des de les dues de la matinada locals causa de l'incendi.

Segons alguns mitjans de comunicació, que citen fonts dels bombers, l'incendi va començar a causa suposadament a un curtcircuit en un quadre elèctric d'un dels bars de la T3 i es descarta que hagi estat provocat.

De moment només han estat autoritzades les arribades i sortides dels vols intercontinentals i des d'aquest matí s'han registrat 20 vols.

Segons fonts aeroportuàries, l'incendi ha causat importants danys en una àrea de prop de 1.000 metres quadrats de la T3, sobretot a la zona de botigues i restauració, però no ha afectat els taulells de facturació, ni la zona de control de seguretat i detectors de metalls.

Segons mitjans italians, prop un miler de passatgers es troben bloquejats a l'aeroport davant la impossibilitat de poder abandonar l'aeròdrom causa de la falta de mitjans de transport i les carreteres tancades.