Publicitat
Publicitat

L'amor pesa massa: retiren els cadenats del Pont des Arts de París

Les parelles d'enamorats col·loquen 'cadenats de l'amor' arran del llibre 'Tinc ganes de tu' de Federico Moccia

Els obrers de París han començat a retirar centenars de milers de 'cadenats de l'amor' del pont Pont des Arts perquè posen en risc l'estructura del segle XIX. El pont de vianants s'havia convertit en un santuari per a les parelles que viatjaven a la ciutat de l'amor i volien simbolitzar els seus llaços de ferro deixant un cadenat amb els seus noms en una de les baranes metàl·liques.

La tradició va sorgir a l'Europa de l'Est però es va popularitzar entre el jovent gràcies al llibre 'Tinc ganes de tu', de l'italià Federico Moccia, en el qual els protagonistes col·locaven un cadenat al Ponte Milvio de Roma. D'aquell pont, per extensió, es van acabar col·locant cadenats a ponts d'arreu del món, de Girona a Nova York. I a París, esclar, ciutat romàntica per excel·lència, el fenomen era ja una plaga.

París diu 'prou'

"És la fi dels cadenats", ha dit Bruno Julliard, adjunt a l'alcaldia, en un comunicat. "Fan malbé l'estètica del pont, són estructuralment dolents i poden causar accidents", ha afegit, i ha assenyalat que almenys una secció de la barana ja s'havia ensorrat pel pes i hi havia el risc que caigués als vaixells del Sena. El fragment de barana pesava 500 quilos. Fins llavors l'Ajuntament només reemplaçava les baranes quan estaven plenes per alleugerir-ne el pes.

Les baranes existents seran reemplaçades per panells amb intervencions artístiques d'artistes internacionals. Després s'hi col·locaran panells transparents. Una parella de turistes de Washington DC apareix al lloc dels fets inconscient de la prohibició del cadenat. "Hem vingut amb la idea de posar-lo, però ens assabentem que està tancat i és il·legal", lamenten, i el deixen en un racó del pont. L'Ajuntament d'Anne Hidalgo ha proposat substituir els cadenats per 'selfies'.

 

Els llibres que ens fan grans