Publicitat
Publicitat

El 2014, l'any amb més víctimes mortals i menys accidents aeris

Dos dels pitjors van ser d'avions de la companyia Malaysia Airlines

L'any 2014 va ser un dels més negres per a l'aviació comercial. No pel nombre d'accidents, que va ser dels més baixos, sinó pel nombre de víctimes, que va ser de les més altes mai registrades.

El 8 de març de 2014, 239 persones van desaparèixer després que l'avió de la companyia Malaysia Airlines on anaven, que feia la ruta entre Kuala Lumpur i Pequín, es va precipitar al sud de l'oceà Índic després de volar durant unes 6 hores.

Un altre vol de Malaysia Airlines es va precipitar al terra  el 17 de juliol de l'any passat sobre l'est d'Ucraïna i va provocar la mort de 298 persones. L'aparell va rebre l'impacte d'un míssil sobre la zona en conflicte on lluiten les forces ucraïneses i els rebels prorrussos.

116 persones van morir el 24 de juliol quan un avió MD83 de la companyia espanyola Swiftair, operat per Air Algerie, es va estavellar mentre realitzava el trajecte entre Ouagadougou, capital de Burkina Faso, i Alger.

L'any 2014 es va tancar amb un altre gran accident aeri, el 28 de desembre, quan 162 persones van morir al mar de Java en caure l'avió que es dirigia a Singapur des de la ciutat indonèsia de Surabaya.