PRÒXIM ORIENT
Internacional 21/10/2012

L'armada israeliana aborda el vaixell solidari amb Gaza

L'exèrcit israelià no permet trencar el setge de Gaza. Un cop més, l'armada va abordar ahir en aigües internacionals, segons els activistes, el veler que portava ajuda humanitària pel territori palestí.

C.m.
1 min
El vaixell Estelle al port de Nàpols, el 6 d'octubre, abans de salpar cap a Gaza.

BARCELONA.L'armada israeliana va abordar ahir l' Estelle , el vaixell llogat per activistes solidaris amb Palestina que portava ajuda humanitària per denunciar el bloqueig de la franja de Gaza. El govern israelià va confirmar l'abordatge, que es va produir a 30 milles nàutiques de la costa, i va explicar que els 30 tripulants, de 8 nacionalitats diferents, seran traslladats a la presó d'Ashdod, on passaran fins a 72 hores abans de ser deportats.

'Entrada il·legal al país'

Per poder seguir aquest procediment, però, els activistes han de firmar un document en què es reconeguin culpables d'un delicte d'entrada il·legal al país. En cas contrari, s'exposen a ser traslladats a una presó mentre dura el procés judicial. Fonts de Rumb a Gaza, la branca catalana de l'organització de la campanya, en què participa Laura Arau, una de les integrants de la tripulació, van explicar ahir a l'ARA que dubten que s'avinguin a firmar el document. També van explicar que no havien pogut contactar amb els detinguts i van desconfiar de la declaració oficial, que assegura que l'assalt no va ser violent.

"Això és un segrest il·legal, d'un grup d'activistes pacífics que han estat abordats en aigües internacionals per unes forces armades. Es repeteix la mateixa història de la primera flotilla i de la segona", va denunciar Nacho Prieto, portaveu de la campanya.

stats